Vänö Ohoj! 23.7.

Teemana huuliharppu

Laiva on lastattu huuliharpuilla! 23.7. jahti Eugenia seilaa Kasnäsistä idylliseen Vänöseen, ja saaristoseikkailun aikana syvennytään pienen suuren huuliharpun saloihin. Huuliharppupedagogi ja -pelimanni Jimmy Träskelin esittelee huuliharpunsoiton alkeita ja edistyneitä tekniikoita sekä opettaa saariston perinnemusiikkia kolmen työpajan aikana. Purjehduksilla kuullaan myös Spelmän Ohoj! -duon (Jimmy Träskelin ja Veera Hirvaskero) soittoa.

Risteilyt alkaa klo 10.00 Kasnäsin vierassatamasta. Purjehdimme musisoiden saarikohteeseen, jossa viivymme n. 3 tuntia. Saarella on mahdollisuus tutustua nähtävyyksiin, syödä saaristomaisesti ja osallistua työpajoihin. Paluu lähtösatamaan klo 18.00.

Hinnat:
Aikuiset 70 eur/henkilö, 4–12 -vuotiaat lapset 35 eur, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.
Sisältää: Purjehdusohjelman ja työpajat, pullakahvit paluumatkalla, kansanmusiikkia kannella ja saaressa.

Iltakonsertti Ullman’s Villassa

Päivä ei pääty, kun saavutaan kotirantaan! Soitto jatkuu Taalintehtaan upeassa hotelliravintola Ullman’s Villassa, jossa Spelmän Ohoj! -duon musisoinnin lisäksi on mahdollisuus hypätä pelimannin penkille itse soittamaan. Pelimannin penkki kutsuu tänä iltana ennen kaikkea huuliharpunsoittajia!

Spelmän Ohoj! -iltakonsertti Ullman’s Villassa klo 20
Huvilatie 1 Taalintehdas

Jahti Eugenia

Eugenia-projekti alkoi tammikuussa 1997. Ryhmä laivaintoilijoita Kemiössä, jotka tunsivat toisensa Sagalundin museon toiminnan kautta, päättivät ehdottaa ideaansa Kemiönsaaren asukkaille. Kaikille avoin kokous järjestettiin Västanfjärdin kirjastossa helmikuussa. Seura Pro Kimitoö-Skutan ry perustettiin ja sai heti 60 jäsentä ja viesti oli selvä: rakentakaa!

Tutustu Eugeniaan

VÄNÖ

Vänö on Kemiönsaaren kuntaan kuuluva Hiittisten saariston helmi, jolla asuu noin 10 ympärivuotista asukasta. Kesäaikaan luonnonkauniin ja perinteikkään saaren syke kiihtyy kesävieraiden ja ainutlaatuisten kulttuurielämysten myötä, mutta vanhanajan saariston kiireettömän hengen aistii ympäri vuoden. Musiikki on aina ollut osa Vänön atmosfääriä: perinteenkerääjä Greta Dahlström taltioi sen laulajilta ja soittajilta runsaasti kansansävelmiä viime vuosisadan alussa, ja Lasse Mårtenson viihtyi haitareineen saaren inspiroivissa tuulissa lauluja kirjoittaen.

Purjehdusten vierailijat ja teemat

25.6. Vänö Ohoj!

Teemana yhteislaulu

2.7. Vänoxa Ohoj!

Vierailijana Marianne Maans

23.7. Vänö Ohoj!

Teemana huuliharppu

30.7. Vänö Ohoj!

Vierailijana I fäälan

6.8. Vänoxa Ohoj!

Vierailijana Marjaana Puurtinen