Saaristossa soitetaan ja lauletaan!

Spelmän Ohoj! on taalintehtaalaisen Jimmy Träskelinin ja Norpas ry:n luotsaama tapahtumien sarja, jonka tarkoituksena on tuottaa Kemiönsaaren harvaan asutun saariston asukkaille mahdollisuuksia nauttia musiikista kuunnellen tai itse laulaen ja soittaen. Vuoden 2023 aikana järjestetään eri saaristokohteissa iltamia, joissa Träskelin ystävineen musisoivat erikseen ja yhdessä yleisön kanssa.

tapahtumia vuonna 2023

Tapahtuman tiedot

Upcoming | Archive: 2023
 • la
  17
  kesä
  2023

  Högsåra Ohoj!

  13:00 Farmors Cafe, Högsåra

  Högsåran Farmors Caféssa soi pelimannimusiikki ja yhteislaulut! Saaristopelimannit Jimmy Träskelin, Marianne Maans ja Milka Keihäs isännöivät musiikillisen tapahtuman, joihin kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan, laulamaan ja soittamaan. Tilaisuudessa kuullaan muun muassa Kemiönsaaren alueen saariston perinteisiä pelimannisävelmiä ja kansanlauluja, joista osan juuret kantavat keskiajalle saakka – ja joiden sielut soivat merituulessa!

  Norpas ry:n luotsaama Spelmän ohoj! -hanke tuottaa Kemiönsaaren saaristoon yhteisöllisiä musiikkitapahtumia vuoden 2023 aikana. Hankkeen tarkoituksena on nostaa esiin paikallista musiikkiperinnettä ja tarjota saariston asukkaille mahdollisuuksia osallistua matalalla kynnyksellä lauluun ja soittoon. Kevään tapahtumissa esittelemme toimintaa ja suunnittelemme syyskauden tempauksia yhdessä osallistujien kanssa.

  Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ota mukaan soittimesi ja lauluäänesi, tai tule vain nauttimaan musiikista!

  Tapahtuman yhteydessä on saatavilla on myös tunnelmallinen ja musiikintäyteinen päiväristeily perinnejahti Eugenialla Taalintehtaalta Högsåraan! Lue lisää!

  ***

  In Högsåra’s Farmors Café there’ll be folk music and singalongs in the air! The archipelago musicians Jimmy Träskelin, Marianne Maans and Milka Keihäs arrange a musical event where all are welcome to listen, sing and play. We’ll hear for example folk tunes and songs from the local archipelago – some with roots all the way in the medieval times, and all with soul in the sea!
  There’s also a day cruise available on th traditional yacht Eugenia from Taalintehdas to Högsåra! Read more!