Spelmän Ohoj! -risteilyt kesällä 2024

Perinnejahti Eugenia kyydittää kesän 2024 aikana kaiken kaikkiaan viidelle ainutkertaiselle retkelle Vänön ja Vänoxan saarelle, joiden aikana päästään nauttimaan Kemiönsaaren alueen perinnemusiikista, yhteislauluista, saariston luontoelämyksistä ja meritunnelmasta. Jokainen risteilypäivä on erilainen, sillä Spelmän Ohoj! -duo Jimmy Träskelin ja Veera Hirvaskero ovat kutsuneet vieraikseen kansanmusiikin taitajia ja laatineet kiehtovia teemapäiviä. Soitto soi niin laivan kannella kuin saaressakin, ja vielä paluun jälkeenkin on mahdollisuus nauttia iltakonserteista Taalintehtaan Ullman’s Villassa!

Vänö Ohoj!

Kasnäs-Vänö-Kasnäs
25.6., 23.7. & 30.7.

Vänoxa Ohoj!

Taalintehdas-Vänoxa-Taalintehdas
2.7. & 6.8.

Spelmän Ohoj! -risteilyt alkavat klo 10.00 Kasnäsin tai Taalintehtaan vierassatamasta. Purjehdimme musisoiden saarikohteeseen, jossa viivymme n. 3 tuntia. Saarella on mahdollisuus tutustua nähtävyyksiin, syödä saaristomaisesti ja nauttia kansanmusiikista saaristomaisemissa. Paluu lähtösatamaan klo 18.00.

Hinnat:
Aikuiset 70 eur/henkilö, 4–12 -vuotiaat lapset 35 eur, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.
Sisältää: Purjehdusohjelman, pullakahvit paluumatkalla, kansanmusiikkia kannella ja saaressa.

Purjehdusten vierailijat ja teemat

25.6. Vänö Ohoj!

Teemana yhteislaulu

2.7. Vänoxa Ohoj!

Vierailijana Marianne Maans

23.7. Vänö Ohoj!

Teemana huuliharppu

30.7. Vänö Ohoj!

Vierailijana I fäälan

6.8. Vänoxa Ohoj!

Vierailijana Marjaana Puurtinen

Perinnejahti Eugenia

Eugenia-projekti alkoi tammikuussa 1997. Ryhmä laivaintoilijoita Kemiössä, jotka tunsivat toisensa Sagalundin museon toiminnan kautta, päättivät ehdottaa ideaansa Kemiönsaaren asukkaille. Kaikille avoin kokous järjestettiin Västanfjärdin kirjastossa helmikuussa. Seura Pro Kimitoö-Skutan ry perustettiin ja sai heti 60 jäsentä ja viesti oli selvä: rakentakaa!

Tutustu Eugeniaan

Saarikohteemme

VÄNÖ

Vänö on Kemiönsaaren kuntaan kuuluva Hiittisten saariston helmi, jolla asuu noin 10 ympärivuotista asukasta. Kesäaikaan luonnonkauniin ja perinteikkään saaren syke kiihtyy kesävieraiden ja ainutlaatuisten kulttuurielämysten myötä, mutta vanhanajan saariston kiireettömän hengen aistii ympäri vuoden. Musiikki on aina ollut osa Vänön atmosfääriä: perinteenkerääjä Greta Dahlström taltioi sen laulajilta ja soittajilta runsaasti kansansävelmiä viime vuosisadan alussa, ja Lasse Mårtenson viihtyi haitareineen saaren inspiroivissa tuulissa lauluja kirjoittaen.

Vänoxa

Vänoxa on Hiittisten itäosan isoimpia saaria. Saari kuuluu yhdessä lähisaarien kanssa Vänoxan kylään, jonka kantatila sijaitsee saarella. Saarella asustaa vain kolme ympärivuotista asukasta. Kesäaikaan Vänoxa tarjoaa vierailijoilleen unohtumattomia elämyksiä: pienvenesatama, jonka rakennukset vievät ajatukset paljon lämpimämpien merien rantoihin, kätkee sisäänsä tunnelmallisen laivaravintolan ja baarin, ja saarelta löytyy jopa golfkenttä!