Spelmän Ohoj! -kryssningarna under sommaren 2024

Jakten Eugenia kommer att ta oss på fem folkmusikkryssningar under sommaren 2024. Under seglingsdagarna kan du njuta av traditionell musik och allsång från Kimitoö-regionen. Varje kryssningsdag är annorlunda, eftersom Spelmän Ohoj! duon Jimmy Träskelin och Veera Hirvaskero har bjudit in folkmusikartister som gäster och skapat fascinerande temadagar. Musiken spelas både på fartygets däck och på ön, och på kvällen finns det fortfarande möjlighet att njuta av kvällskonserterna i Ullmans Villa i Dalsbruk.

Vänö Ohoj!

Kasnäs-Vänö-Kasnäs
25.6., 23.7. & 30.7.

Vänoxa Ohoj!

Dalsbruk-Vänoxa-Dalsbruk
2.7. & 6.8.

Seglatserna startar kl. 10.00 från Kasnäs eller Dalsbruk gästhamn med folkmusik ombord, och angör till ön med ca. 3-4 timmars vistelse och återvänder igen kl. 18.00. På ön finns det möjlighet till att ta del av sevärdheterna, äta gott och njuta av folkmusik i skärgårdsmiljö.

Pris:
Vuxna 70 €/person, barn 4-12 år 35 €, barn under 4 år gratis.
I priset ingår: Seglats, kaffe, folkmusik på däcket och ön.

Gästerna och teman inom segling

25.6. Vänö Ohoj!

Temat är allsång

2.7. Vänoxa Ohoj!

Med Marianne Maans

23.7. Vänö Ohoj!

Temat är munspel

30.7. Vänö Ohoj!

Med I fäälan

6.8. Vänoxa Ohoj!

Med Marjaana Puurtinen

Jakten Eugenia

Eugenia-projektet startade i januari 1997. Ett gäng entusiaster kring Sagalunds Museum i Kimito beslöt att föreslå idén för Kimitoöns befolkning. Ett allmänt möte sammankallades på biblioteksvinden i Västanfjärd i februari. Föreningen Pro Kimitoö-Skutan rf grundades och fick genast 60 medlemmar och budskapet var klart: bygg!

Läs mer om Eugenia

Våra ödestinationer

VÄNÖ

Vänö är en pärla i Hitis skärgård i Kimitoöns kommun, där det bor cirka 10 åretruntboende. Under sommaren ökar öns natursköna och traditionella puls med sommargäster och unika kulturupplevelser, men du kan känna den gammaldags skärgårdens lugna anda året runt. Musiken har alltid varit en del av Vänös atmosfär: traditionssamlaren Greta Dahlström spelade in en mängd folkvisor från öns sångare och musiker i början av förra seklet, och Lasse Mårtenson med sin dragspel njöt av öns inspirerande vindar när han skrev låtar.

Vänoxa

Vänoxa är en av de största öarna i den östra delen av Hiittinen. Tillsammans med grannöarna hör ön till byn Vänoxa, vars huvudgård ligger på ön. Det finns endast tre åretruntboende på ön. Under sommaren bjuder Vänoxa sina besökare på oförglömliga upplevelser: i småbåtshamnen, med byggnader som för tankarna till betydligt varmare hav, finns en stämningsfull båtrestaurang och bar, och här finns till och med en golfbana!