Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Vänö Ohoj! -huuliharppuristeily

23. heinäkuu klo 10:00 - 19:00

35€ - 70€

Laiva on lastattu huuliharpuilla!

Varaa paikkasi täällä!

23.7. jahti Eugenia seilaa Kasnäsistä idylliseen Vänöseen, ja saaristoseikkailun aikana syvennytään pienen suuren huuliharpun saloihin. Huuliharppupedagogi ja -pelimanni Jimmy Träskelin esittelee huuliharpunsoiton alkeita ja edistyneitä tekniikoita sekä opettaa saariston perinnemusiikkia kolmen työpajan aikana. Purjehduksilla kuullaan myös Spelmän Ohoj! -duon (Jimmy Träskelin ja Veera Hirvaskero) soittoa. Mukaan voit lähteä tietenkin, vaikka et huuliharppua itse soittaisikaan – istahda kannelle ja nauti saaristotuuliin sekoittuvista sävelistä!

Jahti Eugenia lähtee Kasnäsin vierasvenesatamasta klo 10. Älä pelkää, ettet löydä alusta, sillä korkeamastoinen perinnejahti näkyy satamassa kauas! Purjehdimme n. kahden tunnin ajan Vänöseen. Purjehduksen aikana käytössäsi on WC, ja sateen sattuessa voi hakeutua suojaan aluksen sisätiloihin. Matkan aikana pelimannit virittelevät soittimensa, ja matka taittuu kepeiden sävelten saattelemana!

Vänöllä vietetään n. 3 tuntia, jonka aikana on mahdollisuus tutustua saaren nähtävyyksiin, syödä lounasta kesäkahvila Strandhuggetissa sekä osallistua työpajoihin. Työpajoissa tutustutaan huuliharpun perusteisiin, syvennytään muun muassa kielikomppaustekniikkaan sekä opitaan saariston pelimannisävelmiä vaikkapa jamisoittorepertoaariin.

Eugenia palaa Kasnäsin vierasvenesatamaan klo 18. Paluupurjehduksella aluksen miehistö kertoo perinnejahdista ja sen historiasta ja tarjoaa pullakahvit – ja soitto soi!

Hinnat:
Aikuiset 70 eur/henkilö, 4–12 -vuotiaat lapset 35 eur, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.
Sisältää: Purjehdusohjelman, työpajat, pullakahvit paluumatkalla, kansanmusiikkia kannella ja saaressa.

Spelmän Ohoj! -risteilyt kesällä 2024

Perinnejahti Eugenia kyydittää kesän 2024 aikana kaiken kaikkiaan viidelle ainutkertaiselle retkelle Vänön ja Vänoxan saarelle, joiden aikana päästään nauttimaan Kemiönsaaren alueen perinnemusiikista, yhteislauluista, saariston luontoelämyksistä ja meritunnelmasta. Jokainen risteilypäivä on erilainen, sillä Spelmän Ohoj! -duo Jimmy Träskelin ja Veera Hirvaskero ovat kutsuneet vieraikseen kansanmusiikin taitajia ja laatineet kiehtovia teemapäiviä. Soitto soi niin laivan kannella kuin saaressakin, ja vielä paluun jälkeenkin on mahdollisuus nauttia iltakonserteista Taalintehtaan Ullman’s Villassa!

Tiedot

Päivämäärä:
23. heinäkuu
Aika:
10:00 - 19:00
Hinta:
35€ - 70€
Tapahtumaluokka:
Verkkosivusto
https://ohoj.fi/risteilyt/

Järjestäjät

Spelmän ohoj ry
Vänö Vänner
Pro-Kimitoö Skutan ry

Tapahtumapaikka

Kasnäs-Vänö-Kasnäs
Meripuistontie 2, 25930 Kasnäs
Kemiönsaari, Varsinais-Suomi 25930 Finland
+ Google Map