Mikä Spelmän ohoj?

Spelmän Ohoj! on taalintehtaalaisen Jimmy Träskelinin ja Norpas ry:n luotsaama tapahtumien sarja, jonka tarkoituksena on tuottaa Kemiönsaaren harvaan asutun saariston asukkaille mahdollisuuksia nauttia musiikista kuunnellen tai itse laulaen ja soittaen. Vuoden 2023 aikana järjestetään eri saaristokohteissa iltamia, joissa Träskelin ystävineen musisoivat erikseen ja yhdessä yleisön kanssa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy – ota mukaan soittimesi, jos sellaisen omistat, ja lauluäänesi, tai tule vain kuuntelemaan!

Tapahtumien materiaaliksi pelimannit ovat etsineet saariston paikallisperinteeseen kuuluvia pelimannikappaleita ja lauluja. Hankkeemme tarkoituksena on tuoda esiin alueen omaa kulttuuriperintöä ja esitellä perinnemusiikkia sellaisessa muodossa, johon on helppo heittäytyä mukaan soittamaan ja laulamaan. Spelmän Ohoj! -tapahtumien tavoitteena on aina yhdessä tekeminen, ja mitä enemmän soittajia ja laulajia saadaan ääneen iltojen aikana, sitä parempi! Saaristoon kohdistuvien vierailujemme yhteydessä järjestämme myös erilaisia työpajoja. 

Ohoj.fi -sivustolle kootaan vuoden mittaan muun muassa videomateriaalia, jonka avulla voi opetella tapahtumissa soittamiamme kappaleita. Sivustolta löytyy myös tapahtumakalenterimme. Tervetuloa mukaan!